sunnuntai 24. helmikuuta 2013

sunnuntai on lepopäivä

nyt tauti puhkesi oikein kunnolla. se on tehnyt tuloaan jo pitkän aikaa mutta ajattelin tänään pysyä pedissä, kutoa kovasti vilttiä, virkata uutta mattoa ja lukea fifty shades of greytä. mikäs sen parempaa sunnuntainviettoa, varsinkin kun palvelu pelaa, sain aamiaisenkin sänkyyn. täytyy kyllä isännälle antaa kehuja siitä, miten hyvin minua passataan kun olen kipeä. jossain vaiheessa täytyy nousta hiukan piipahtamaan ulkona, ei kokopäivää jaksa ilman raitista ilmaa, mutta aika rennosti täytyy nyt ottaa. ajattelin jättää nyt kaikki flunssalääkkeetkin pois kun tauti kerran niistä huolimatta puhkesi. ihanaa kun kissat on oloneuvoksia mamman kanssa täällä sängyssä!

eilen olin vielä ahkerana. ratkoin auki e-m:n kurahanskan ja ompelin sen uusiksi (se oli sekundahanska mutta nyt pelittää), laitoin napin farkkuihin jotka on sitä odottaneet monta kuukautta ja sitten illalla pääsi kitchen aid taas vauhtiin:

muodostin yhteistyössä hänen kanssaan porkkanaleipiä:
laitoin niihin perunaa, porkkanaa, siirappia, oliiviöljyä, kaurahiutaleita ja kaikenmoisia jänniä jauhoja mitä kaapista löysin. maku oli kyllä oikein kelpo huolimatta siitä sörsselistä mitä se sisälsi. sitten kun taikina alkoi olla jo valmista, huomasin vielä että ruisjauhojakin oli semmoinen epämääräinen pussinpohjallinen kaapissa piilossa muiden takana ja heitin vielä nekin sinne. ja eikun kitchen aidi uudelleen pörisemään ja kauhea pöllähdys kävi vaan.

isäntä putsasi linnunpöntöt eilen. hassua kun vaan toisessa pöntössä oli ollut oikein tehty pesä, koska molemmissa pöntöissä kyllä kirjosieppopari mielestäni pesi alkukesästä. siellä toisessa oli toinenkin pesintä sitten myöhemmin kesällä. ehkä ne eivät vaivautuneet sen yhden pesinnän takia, tai sitten ne käyttivät toista pönttöä vaan taukotupana. olin niin ylpeä kun varpunen pesi meidän pöntössä edelliskesänä, se oli sellainen vanha joka sitten lopulta tökättiin puusta poiskin. varpunen harvemmin tekee pönttöön. meillä on tuo mahtava kuusiaitakin jossa ne ihanuudet viihtyvät, varpuset on yksiä suosikkilinnuistani. se sirkutus on mahtava aidassa nyt kun kevät lähestyy kovaa vauhtia!! joskus menen vaan ovelle hetkeksi kuuntelemaan!
mökille olisi nyt oikeinkin tärkeää asiaa kun pöntöt pitäisi siivota sielläkin jollain pakkaskelillä. mökillä onkin pönttöjä enemmän, varmaan kymmenisen. eikä kaikkiin asukkaita tulekaan jostain syystä joka kesä mutta onpahan ainakin tarjottu. me tykätään linnuista.

kortteeri ja kuppila.4 kommenttia:

Soletuuli kirjoitti...

Voi, voi, nyt on siis sun vuoro sairastaa - harmi. Mulla alkaa olla jo lähes normi kunto, koiralenkillä vielä väsyn nopeasti - ajattelin tosin huomenna kokeilla jo työntekoa.

Eiköhöhän se lepo ole nyt sullekin paras hoito, niin ja kuuman juominen.
Paranemisiin!

Noora kirjoitti...

juu herättiin tuossa pikku muikelon kanssa tunti sitten, podetaan molemmat kunnolla nyt. ajattelin että jos vaan hakis parin päivää saikkua eikä kiusais itseään turhaan töissä huomenna. pakko oli mennä killin kanssa pieni lenkki tänään kun aurinko porotti niin ihanasti, toivottavasti ei tehnyt huonoa!

Anonyymi kirjoitti...

Jos ton 50 Shadesin sais tämmösenä äänikirjana, niin sitten voisin harkita. Vois vaikka tiskatessa ja imuroidessa kuunnella.

Video

T: Marjatta

Noora kirjoitti...

voi marjatta, toihan olis ihan sun juttu. mikäs olis kotitöitä tehdessä gilbertin kielellistä ilotulitusta kuunnellessa. kirja on kieltämättä öh, mukaansatempaava. luin parisataa sivua eilen.