perjantai 14. syyskuuta 2012

piukun yllätys

piuku oli ihan lättänä eilen aamulla, näin heti että nyt on joku pielessä ja soitin ihan hermona eläinlääkäriin. otettiin varmuuden vuoksi kaikki testit joiden tulokset saa tänään, mutta syy selvisi kumminkin heti; sillä on sokeritauti! eläinlääkäri sanoi että se joku sokerihomma siinä veressä pitäisi olla joku 3 ja pikulla oli 24. nyt sitten piikitellään. vielä on kissalla ihan puhti pois, on nyt hakemista oikean insuliinimäärän kanssa. jos sen sokeritaudin hoitaa hyvin, ei sillä onneksi pitäisi olla vaikutusta menohaluihin eikä elinikäänkään, onneksi! ja ruuan pitäisi olla proteiinipitoista ja vähähiilihydraattista. onneksi piku on aina syönyt mielellään jauhelihaa, kanaa, kalaa ja muuta kunnon ruokaa, valitsee mieluummin ne kuin kaupan mömmöt. tellu olisikin hankalampi tapaus, se on niin kranttu ettei kelpuuta muuta kuin kuivanappulat ja ne kamalat mössöt joilla satunnaisesti heitä hemmottelen. pakko se kai on nyt sitten hyväksyä että piukukin on ehtinyt kypsään ikään, koska iästä tämä varmaan nyt johtuu koska se ei ole merkittävästi ylipainoinenkaan.

omenapiirakka on uunissa ja tein mökille soijamakaroonilaatikkoa. isäntä lupasi vielä kokata suklaakiisseliä niin eiköhän me pärjätä viikonlopun yli! ihana syyspäivä vaikka jotkut myrskynrippeet kuulemma saapuivatkin kanadasta asti, tuulee kovaa. aurinko kuitenkin paistaa ja oli ihana poimia omenoita lehtien sadellessa päälle.
tomaatit on aika lohduttoman näköisiä nyt kun leikkasin niistä kaikki lehdet pois että saadaan kaikki vielä liikenevä valo talteen. sitten menin paiskaamaan killin pallon kasvihuoneen seinästä läpi niin nyt siellä vaihtuu ilmakin tosi hyvin. ei se onneksi rikki mennyt, irtosi vaan kokonaisena levynä niinkun on totuttu jo näkemään. sitten kun menin hakemaan sitä palloa sieltä, jäi ovi käteen, koska siinä urassa missä se kulkee, oli puista satanutta röhnää. älkää hyvät ihmiset ostako halvinta, huokaus.
punajuuret täytyy ottaa kohta ylös kun öisin on jo aikas vilpoista. lantut on komeiksi pullistuneet. ai juu, kurpitsat olenkin ihan unohtanut, pitääpä laukata pihanperälle tsekkaamaan ne pitkästä aikaa ennen kun startataan viikonlopun viettoon. mukaan lähtee ikean kuvasto, voi ei.

1 kommentti:

Bessie kirjoitti...

Voi Piku parka :(. Toivottavasti se ei stressaannu insuliinipistoista. Ja palaa hyvään vointiin.

Minua liippasee niin läheltä yhtäänkään vanhemman kisun vaivat, kun omani menetin siten, että homma alkoi kilpirauhasongelmalla nyyh :(. Pidän Pikulle peukkuja :)