torstai 18. heinäkuuta 2013

näin sitä kansaa huijataan ja muuta mäkätystä

viiden päivän ihana mökkeilyputki takana,vai kuudenko se oli, no ihan sama. en mä nyt mitään vihjaa, mutta tiistaina oli aamuyöstä joku minimyrsky, lokit herättivät mut kolmen aikaan. tuuli oli kääntynyt, pohjoisesta puhalsi raivokas puhuri koko päivän ja lämpömittari näytti 16. huomasin samaisena päivänä että koivussa oli keltaisia lehtiä. aamupäivä sujui sitten viltin alla terassilla baden-badenissa villasukkaa kutoen. aina kun ilmassa on ...... tuntua, alkaa puikot heilumaan, se tulee ihan refleksinä.

mustikkamaitoa, nam.


poika löysi rannasta omituisen löydön:sormenpään kokoisia entisiä rapuja pilvin pimein kallionkoloissa, samalla polulla mistä on rantaan kuljettu 15 vuotta. nyt vasta huomattiin. en taasen tajua ollenkaan koko juttua, yritän selvittää joltain viisaammalta mistä voisi olla kyse. niitä on ihan hirveästi ja ne on kaikki sellaisia sentin mittaisia, tuossa kuvassa suurempina mitä oikeasti. jos joku keksii selityksen, viestitelkää!

ravuista puheenollen, taas on höynäytetty pientä kirkasotsaisuuteen taipuvaista lompakostaan tiukasti kiinni puristavaa kuluttajaa. ostin mökille boy-merkkistä rapumarinoitu silli-nimistä silliä. katsoin että MSC-merkintä löytyy, suomalaista työtäkin on hieman pelissä mukana, toki useat e:t tuoteselosteessa saivat minut karjahtamaan huomiotaherättävän voimakkaasti marketissa. purnukka lähti kuitenkin mukaan ja hyvää oli. vasta kun pesaisin sen kierrätykseen toimittamista varten, huomasin mitä en ollut huomannut: ravun makuaine. pienintäkään kikkaraa oikeaa rapua tuote ei sisältänyt. jos etiketissä sitten kuitenkin lukee "rapumarinoitu", eikö tämä ole selvää harhaanjohtavaa mainontaa ja kuluttaja-asiamiehen paikka?

yläneellä oltiin taas uimassa viime viikolla. sieltä löytyy vielä ainakin pari paratiisia joita ihminen ei ole sottaisilla näpeillään kähminyt.tämä sai meidät naureskelemaan kuin tollot:

17 kilometriä kuoppia edessä!


pottu sai jättipotan. ei kakkakone sen suurempaa riemua voi kokea kuin valtava uusi ihana potta, omalla ovella privaattitoimituksen mahdollistamiseksi, tilaa tehdä enemmän!! se menikin heti testaamaan käymälää kun sain sen asennettua ja hiekoitettua, ja se tuntuu olevan aina yhtä täynnä tavaraa mitä entinen hitusen pienempikin joka aamu oli... siis tilaa tehdä enemmän...

mittaa tällä on megalomaaniset 65 cm!


huomenna sitten taas mökille! kuulemiin!

3 kommenttia:

Bessie kirjoitti...

Voi mahoton noita rapuja, mikä lie ollut kohtalo.

Mustikkamaitoa, nam! mekin oltiin tänään mustikassa :)

Marjatta kirjoitti...

Onpas jännä toi rapuhomma, koska Suomessa ei normaalisti esiinny taskurapuja.

Luin että Naantalissa ja Rymiksessä on tavattu ensi kertaa vuosina 2009 ja 2010 Liejutaskurapuja, et oiskohan noi sitten niitä, koska koko täsmää. Ovat levinneet Itämereen kai laivojen painolastivesitankkien mukana.

Tääl on juttua, ovat tietty haitaksi Itämeren ekosysteemille:

Vauhdilla leviävä liejutaskurapu uhkana kaloille

Noora kirjoitti...

noin vaan ratkes sekin mysteriet. laitoin karhilahdelle viestiä eilen, katsotaan onko tämä nyt sitten varmistettua kun hän joskus vastaa. jännä että aiemmat on löydetty kalojen mahoista ja verkoista, mutta meidän on kaikki rannalla kuolleena.