perjantai 16. elokuuta 2013

öhh...

suorittamani sadetanssi pihamaalla on tuottanut tulosta. viime viikolla 45,5 ml ja tällä viikolla tähän mennessä 60 ml! ei nyt enää voi ikävä kyllä nähdä sateen jälkeen sitä kun "kaikki kasvaa", kesä on jo liian pitkällä. mutta ainakin kasteluruljanssi on tältä kesältä ohi ja kukat ja puskat ovat hengissä. onneksi ei mitään kauheaa hellettä ole pitänyt alkukesän jälkeen.



mukavasti on tullut tomaattia. suurinpiirtein joka toinen aamu haen sieltä muutaman tomaatin, niitä kypsyy juuri sopivasti sellai jatkuvasti eikä kaikki kerralla. olen jo karsinut lehdet pois melkein kaikki, nyt vaan kypsytellään.
vesimelonit joutuivat ulkoruokintaan, kyllästyin niihin, kun toisen ruukun valtasivat muurahaiset jo ajat sitten enkä ole jaksanut häiritä niitä tarpeeksi, annoin niille erävoiton. mutta ei ne taimet myöskään jaksaneet kasvattaa meloneja, sellaisia sormenpäänkokoisia vaikka kuinka paljon kylläkin. alkukesällä vielä pätkinkin niitä kun hoito-ohje kuului, että vain muutama meloni jätetään joka taimeen että ne sitten kasvaisivat, mutta ne kasvoivat kuin rikkaruoho kokoajan, tulvivat ulos kasvihuoneesta ja kiipeilivät seiniä pitkin, ei sitten innostus riittänyt niihin. pitäisi kokeilla uudestaan ensi vuonna avomaalla. meillä kun on tuo etelänpuoleinen seinusta.

sille seinustalle purjehti muuten nyt matti-papan vanha vene. tuotiin se mökiltä pois, kun sille kävi siellä vähän ohraisesti, yhdessä myrskyssä se oli irronnut ja lähtenyt ajelehtimaan, seilannut naapurin laiturin alta ja seuraavan naapurin rantaan. aika pahasti oli kolhiintunut ja keulassakin oli iso reikä. se on niin symppis kun on niin pieni etten ole ikinä niin pientä toista nähnyt, että halusin sen säilyttää ja ajattelin että kyllä sille joskus jotain käyttöä keksitään. nyt sitten keksin sen, siihen tulee salaattipenkki ensi kesänä. raahasin sen paikalleen ja laitoin kokan kohti merta (merelle on meiltä toki matkaa reilut parikymmentä, mutta ajatus oli mielestäni kiva).

 

maanantaina alkaa dieetti. ostin kyssäkaalia, kukkakaalia ja vielä jotain kolmattakin ettei se soppa vaan maistuisi yksipuoliselta. voi kauhistus... hyvä jos kestän kaksi päivää...

jää hyvästi ihana mutakakku, jossa suolapähkinöitä...


aurinkoa viikonloppuunne lukijat!

2 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

tehokas sadetanssi, meilläkin satoi monta päivää:)

Soletuuli kirjoitti...

Kaalikeitto ... minäkin kokeilin sitä ja kestin kaksi päivää - tsemppiä diettiin !