torstai 8. elokuuta 2013

olen palannut!

hunajasato saatiin talteen! 25 kg näin ensimmäisenä kesänä, ollaan ihan tyytyväisiä. muutama kippo riittää jaettavaksi ja loppujen pitäisi riittää meille ensi kesään asti.kaksi ämpärillistä ja vähän yli sitä tuli, pikku mehit on tehneet kovasti hommia. joku setä väitti minulle saaneensa yhdestä pesästään 90 kiloa hunajaa ekan kesän jälkeen, mutta meille riittää kyllä ihan tämäkin... jaokekin tehtiin, mutta se meni aivan mönkään, koska isäntä kokosi pesän väärin. siinä oli vähän epäonnea matkassa, ja hänen oli pakko tehdä se niinkuin teki, ekasta pesästä oli emo deletoitu, ja jaokkeeseen oli uusi emo jo tullut (postitse, ihan totta. suriseva paketti.) otin kuvan siitä kalikasta jossa se emo tuli, mutta kuvia hävisi johonkin kun siirsin ne koneelle ja olen taas ihan kiukuissani siitä. kumminkin, nyt sitten jaokkeestakin on emo lähtenyt menemään, koska pesä ei ollut oikeanlainen. onneksi alkuperäiseen pesään mehit tekivät uuden emon. toisaaltas ihan kivakin että oppii kantapään kautta, koska näistä oppii muistamaan asiat paremmin kuin kirjoista lukemalla. silti isännällä on jatkuvasti nokka kiinni kirjassa, ei se mehiläisten pito mitään ihan lastenleikkiä ole. muistiinpanojakin tehdään jokaisesta hoitokerrasta. nyt sitten mehiläisiä aletaan ruokkimaan sokerilitkulla jotta ne selviäisivät talvesta mahdollisimman hyvin. se on sitten korkeemman käres sen jälkeen ja keväällä jännitetään mitä sieltä paljastuu.

pottu sai menestystä taas kaapelitehtaalla. ex1:set ja tuomarin parhaissa molempina päivinä. sitten lähti pojalta kassit, ja hyvä olikin, koska suihkittu on mamman kengät ja laukut ja uffesäkki. samalla kun jalostusorhin uralle sanottiin hyvästit, potusta tuli myös meidän ikioma.


taitaa olla surokissa hienoimmat ruusukkeet!


oikein heavy duty-mökkeilyä on harrastettu tänä kesänä. ainahan me kaikki viikonloput siellä ollaan, mutta tänä kesänä oltiin kolme pitempääkin pätkää, nyt viimeksi viisi yötä.

ronttasin terassille kuusen alla lojuneen lentojoukkojen valopetroolitynnyrin vuodelta miekka ja kilpi. mahtavaa kun tekee löytöjä! tämänkin meinasin muutama vuosi sitten toimittaa kaatikselle mutta onneksi en saanut aikaiseksi, nyt se toimii hienona sivupöytänä johon voi laskea perunakattilan sun muut, pois viemästä tilaa pöydältä! eikä maksanut mitään.

koulut alkaa ja kohta on syys mutta meillä on mökkeilykausi vasta puolessavälissä!

1 kommentti:

Terhi kirjoitti...

Muista mua kun mietit mihin ylimääräiset hunajat tunget :)
Ja nyt sataa ainakin Aurassa että terapiasienestys voi alkaa..