maanantai 26. elokuuta 2013

plörinäksi meni

eihän semmoisista dieeteistä ole mihinkään, ihan huijausta koko juttu! olen varmaan paksumpi mitä ennen! en omista vaakaa ja parempi onkin, mutta noin mututuntumalla.
eka päivä meni ihan nappiin, kärsin raastavaa nälkää aamusta iltaan saakka ja kaalisoppa oli ihan hyvää. tiistainakin se oli hyvää mutta sitten vähän heikotti siinä aamupäivästä joten sorruin syömään 6 sokerikorppua kahvin kanssa. keskiviikkona oli ankaraa namuttelua kun olin kyläilemässä, sitä kalorimäärää ei kaalisoppa pystynyt tasaamaan. torstaina ei kiinnostanut enää yhtään laihduttaminen, eikä perjantaina, mutta söin kaalisoppaa koska sitä oli vielä jäljellä. söin silti kaikkea muutakin.

tänään namuteltiin marenkitortulla jossa oli vaniljakastiketta ja vadelmia ja mustikoita, mazariineilla ja vaniljajäätelöllä kinuskikastikkeella kun johanna oli kylässä. hän sitten meinasi, että tiistait ja torstait 500 kalorin dieettiä, sillä laihtuu. täytyy seuraavaksi kyylätä missä sapuskoissa on tarpeeksi vähän kaloreita että mahtuisi tuohon mittaan. nyttenkin on kauhea nälkä.
joskus koitin sellaista etten syönyt mitään enää iltakuuden jälkeen kun jossain väitettiin että sitten ei paino ainakaan nouse, mutta ei toimi minulla. nousee se.

karjalaismummo minussa kiljui riemusta taas kun pääsin tekemään polttopuukasaa mökillä. siellä on ollut sellaisia kamalia naulaisia puolilahoja lautoja vaikka kunka paljon puukatoksessa, vielä karjalaisempi isäni ne sinne aikanaan ronttasi, koska mitään ei heitetä hukkaan. no me olemme kyllä vieneet kaatikselle pahimmat, koska ei sellaisia voi polttamaan ruveta, kiuaskin siinä puhki palaa jos siellä on 150 naulaa pesässä. sitä paitsi ei ole kovin ekoa lämmittää lahoilla laudanpätkillä saunaa neljää tuntia että saa sen sellaiseksi että tarkenee. erityisen huonon kaman alta paljastui sitten vähän parempaa tavaraa, vanhaa lautaa ja rakennuspuutavaraa, ei onneksi kyllästettyä eikä maalattua. isäntä on niitä nyt silpunnut viikonlopun ja minä pieni karjalaismummo tyytyväisyydestä hytkyen pinoan hienoa kasaa. ne ovat rutikuvia kun ovat seisseet katoksessa 15 vuotta, joten päästään polttamaan niitä heti kun klapit loppuvat. ihan kun olisin saanut ilmaiseksi koko talven polttopuut, olen niin riemuissani rahan säästöstä! luulin että kaikki siellä katoksessa on kaatiskamaa ja nyt tuli tämmöinen pieni lottopotti, jee.

huomenna aloittelen omenamehunkeittoruljanssia. sekin on karjalaismummojen lempipuuhia, omenat tulevat hyödynnetyksi tarkkaan ja se on kun rahaa pankissa kun ei tarvitse mehuja lapsille ostella.

kamala nälkä!

1 kommentti:

TainaT kirjoitti...

Vaikeeta on dieetti.
Minulla puree se että liikun kovasti ja herkut niin tosi minimiin..