torstai 21. kesäkuuta 2012

hyvää juhannusta!

tiistaina oltiin johannan kanssa joogassa, että teki gutaa rutisevalle selkärangalle! se oli ulkona ja oli ihana kuunnella käen kukuntaa siinä pyllistellessä.

eilinen oli luonteva jatko sille joogaillalle, lähdettiin johannan ja lapsipoppoon kanssa paraisille stentorpin lammastilalle lampaita palluttamaan. luonnollisesti tuollaiset reissut tietävät aina hurmoksellista rahantuhlaamistakin, mutta lampakset olivat kyllä päätähtiä! tiedän kyllä että ei sitä taivuteta "lampakset", mutta se liittyy siihen eläimille sössöttämiseen joka on mulle ihan pakkomielle. no lampakset saivat ison litlikassillisen kuivia leipiä ja meno olikin kovaa. ihmeen vähän ne kyllä määkivät. mutta vauhtia niihin tuli kun tarjoilu alkoi. siellä oli suurin osa katraasta lähtenyt kesäksi jo johonkin saareen, mutta nämä muutamat oli jätetty kai vierailijoiden iloksi. me intoillaan johannan kanssa molemmat lampaista ja oltiin ihan valmiita palaamaan takaisin pakettiauton kanssa. isäntä kysyikin kun tuli töistä että montako lammasta ostit. en yhtään, nyyh!!! vielä... niitten pienet suuvärkit on niin vastustamattoman pehmeitä ja se suuppi käy kokoajan kun ne jauhaa namia pienillä hampaillaan! ja ne haisee niin hyvälle! olen aina pitänyt lampaiden tuoksusta. tykkään kovasti vuohistakin, mutta ne ovat aikamoisia haisuleita, pukit erityisesti. lampaat haisevat ihanalle. tämmöttös käsityö-ihmisenä suomenlampaan villaa arvostan myös yli kaiken, sitä pitäisi jostain alkaa hankkimaan (vihjeitä otetaan kiitollisna vastaan), olen vuosia odottanut sopivaa saumaa, että opettelisin kehräämään.  huovuttaminenkin on mun juttu, vaikka en tuota tekemääni pekka puupää- lätsää kehtaakkaan kylänraitilla käyttää. aion huovuttaa joku päivä itselleni juhlakoltunkin.


  no sitte tosiaan siellä oli myymälä johon jätin sen verran rahaa että sanoin isännällekin etten tule ikipäivänä kertomaan hänelle paljonko meni. mutta lammastuotteethan on käytännössä ikuisia niin niistä kannattaa maksaa, ei hyvää saa halvalla! ja ne on suomalaista käsityötä jota täytyy kannattaa vaikka köyhä olenkin. ostin aivan ihanat kynsikkäät, jotka tuoksuu ihanalle lampaanpehvalle ja niistä jää kädet sellaisiksi ihanan rasvaisen tuntuisiksi koska sitä rasvaa ei ole pesty langasta pois! ja se lampaan villan rasvahan on juuri se, mikä siinä
villassa lämmittää. niissä kynsikkäissä on pässin kuva. sitten ostin ruskeat korvalaput, ne on pörröiset, niissä on siis talja kanssa, eivät ole kudotut vaan turkislaput. sitten mukaan lähti vielä kuulkaa ihmiset turkisliivi johon on painettu sellaisia jotain muinaisia viikinkikuvioita! se oli jotain 10 vuotta takaperin, asuin vielä turussa ja olin jossain koulutuksessa forum marinumissa ja näin siellä lampaan taljasta tehdyn turkisliivin myynnissä ja näihin päiviin asti olen sitä liiviä miettinyt ja katunut etten sitä ostanut! nyt mulla on vielä hienompi!! en huomannut ottaa niistä kuvia vielä, ne ilmestyvät myöhemmin samalla kanavalla.
                                                                                             
mutta nyt toivotan kaikille lukijoille hyvää kaikkein pisintä kesäpäivää ja juhannusta!
                       

Ei kommentteja: