perjantai 1. kesäkuuta 2012

vihdoinkin sataa

on tässä vesiä kannettukin! isäntä tyhjensi kaivon (joka onneksi sijaitsee kasvimaan vieressä) uppopumpulla, se olisi tarkoitus pestä. kaikki kasteluvedet ovat nyt sitten kahdessa isossa saavissa joten saisi tulla lisää ja paljon. muutenkin sadevedellä on ihmeellinen vaikutus kasveihin, se on ihan eri jos kastelee jollain muulla vedellä, kaikkein huonointa tietty hanavesi. mutta jossei sitä vettä ala tulla nyt joka päivä ja rutkasti sittenkin, niin ensi viikolla on pakko aloittaa se hemmetin ämpäriruljanssi kylppäristä!

toinen tomaatti kukkii. ja alppiruusu!! se teki vain sen yhden kukan mutta kummasti sekin lämmittää mieltä. ja haaga meinaa kanssa ruveta kukkimaan, ihanaa! pyöräiltiin e-o:n kanssa yksi ilta hakemaan tuolta tienposkesta lemmikkejä, siellä oli valkoisiakin vaikka kuinka paljon. kaivelin niitä istutuslapiolla sieltä ja nyt ne on kukkapenkissä, lemmikki on niin ihana, ja moni piha on ihan sinisenä nyt niistä. toivottavasti lähtevät leviämään.

killi sai taas kanankoipia yksi päivä tässä ja oli kovasti keskittynyt niitten popsotteluun. hänellä sitten kun on tuota partaa, yksi koipi oli tarttunut partaan kiinni eikä se huomannut sitä, kuljeskeli vaan kanankoipi parrasta roikkuen, voi että se on huvittava!!
hän sai uuden hienon pannankin alkuviikosta. se piti tilata jostain hornantuutista ja kesti kuukauden tullakkin, mutta kyllä on komea, se on liila! sitten siinä on riipus missä on hyvin katu-uskottavan pupen kuva! ja kelataluttimenkin tilasin vaikka se ei olekaan mikään fiksu ratkaisu innostuneella nuorella koiralla kevyenliikenteen väylällä liikuskeltaessa. mutta se oli niin ihana, siinä on sydämenkuvia... ja käytiin sitten nasulla iltalenkillä niin...huh,kissa pieraisi... niin, se flexi oli ihan hyvä kun pääsi pomppimaan ojiin ja semmoisiin. kauhia kun tuon piukun peffasta pääsee tommosta, se pötköttää mun niskassani tässä sohvan selkänojalla. olen justiinsa tulilinjalla.
killin paimentamisvietti pääsi valloilleen taas eilen kun tultiin sieltä nasulta. isäntä oli mukeloiden kanssa leikkipuistossa ja käytiin sitten siinä moikkaamassa takaisintullessa. ei meinattu päästä kotiin millään kun vauvat jäi sinne, killi ei ollenkaan kestä sitä että porukka on hajallaan. no sitten kuitenkin tultiin kotiin ja menin samantien tietenkin hääräämään kukkamaalle. e-o tuli pyörällä yksinään puistosta ensin ja jätti portin auki, niin eikös meidän paimen painellut samantein kylille, ehdin nähdä vaan vilauksen laukkaavasta hännänpäästä. ehdin jo nähdä mielessäni sen retkottavan verissäpäin tienpenkalla kun kuulin että tiellä tuli skootteri ja toisesta suunnasta auto, mutta oli onnea matkassa, puppe juoksi niiden välistä. onneksi ei lähtenyt tiellä juoksemaan vaan kirmasi edellämainitulle kevyenliikenteen väylälle. lähdin hihnan kanssa pyörällä perään, sen arvasi että sillä oli suuntana leikkipuisto ja sieltä se sitten löytyikin, isäntä ja e-m eivät olleet ehtineet edes lähteä sieltä vielä kotiinpäin. kyllä sitä sitten niin kauhiasti ahdisti se taas, koska killi ei normaalisti mene portin ulkopuolelle, olen opettanut sen niin, että vaikka portti on aukikin, se ei mene sen tietyn rajan yli. mutta kun lauma täytyy saada kasaan niin silloin ei kuule eikä nää mitään muuta. se juoksee laitumellakin hevosten ympärillä, ties miten hyvän paimenen siitä saisi!

Ei kommentteja: