maanantai 18. kesäkuuta 2012

jutunaiheet vähissä...

laittelen vähän näitä valokuvia nyt kun ei ole tapahtunut mitään kovin ihmeellistä.
killillä oli taas punkki, yök. laitoin sille jo sen pannan. nyt se haisee teepuuöljyltä yötä päivää.

liljat kukkii, väri on upea minkä halpiskamerani pilaa. yhtään kuk-
koa en ole vielä löytänyt mutta eiköhän ne jostain taas tupsahda.
 

mökillä kukkii ihana lewisia. tänä vuonna kukki ekaa kertaa kylmänkukkakin, oltiin meidän mammun kanssa siitä aivan innoissamme. lewisia on kukkinut joka vuosi vaikka se ruusuke on välillä ihan kamalan näköinen, sillä taitaa olla hyvä paikka. aikaisempi oli kalliolla ja se kyllä kuoli, ilmeisesti se ei pahemmin merituulista pidä ja multaakin tarvitsee sentään hiukan enemmän.
oppia ikä kaikki.

                                                                                                       
                                                                                                         
väänsin tänään tämmöisen saippuakupin mökille. meillä on semmoinen tiskauspaikka ulkona ja siinä on hanallinen vesisäiliö. nyt saa pestä niitä multaisia sormia saippuallakin. ja tyylillä!
taru toi viikonloppuna kirsikkatomaatintaimen! en elättele toiveita mistään ketsuppitehtaasta, kun nyt saisi napostellakseen sieltä! edellisissä onkin pikkuruisia vihreitä pallukoita jo! salaattia kasvaa jo kovaa vauhtia, perunat ovat kunnolla törröllään ja valkosipulit ovat puolimetrisiä viikonlopun sateiden jälkeen. herneillä tietysti pyyhkii hyvin, samoin sipuleilla, punajuurenlehtiä on ilmestynyt pinnalle ihan kivasti, mutta lanttua vaan 2 kpl ja purjo ei itänyt ollenkaan. se vähän harmittaa, vaikka ei meillä ole säilytystilojakaan talveksi, mutta purjon olen aina pakastanut rinkuloina. olen muutenkin himopurjoilija.

meillä oli tänään pihalla leppis jolla oli 15 pilkkua! se oli muuteskin aika valtava, taisi olla joku metusalemi.


Ei kommentteja: