sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

mökkikuulumisia

killillä alkoi eka juoksu. se on ollut koko viikonlopun ihan apea eikä halunnut pepinkään kanssa leikkiä. sitten laitettiin vielä nöyryyttävät pikkuhousut jalkaan...
huomenna killille tulee täplä yökylään. ei me nyt ihan niin hassahtaneita oikeasti noista koirista olla, vaan johanna lähtee poppoonsa kanssa kylpylään, ja täplä siksi tarvitsee hoitopaikkaa. mikäs sen kivampaa kun päästä eukon viereen yöksi! täplä kun on vähän mustasukkainenkin killistä, hän pisti rähinäksi kun oltiin yhdessä lenkillä ja tuli uroskoira vastaan, ja johanna sanoi ettei se ikinä muille koirille ole ennen rähissyt. nyt täytyy sitten vaan pitää niitä kovasti silmällä ja pöksyt jalassa, vaikka eikös se vauvavaara ala vasta sitten kun tämä sotkeminen loppuu. täytyypä tarkistaa asia, minulla kun ei ole ennestään tyttökoirista kokemusta.

mulla oli lasten kanssa mökillä sukeltajan pelastusoperaatio. sukeltajan ollessa siis sellainen pieni musta ötökkä jolla on sellaiset kintut siellä sivuilla. jostain ihmeestä se oli joutunut kalliolle ihan pieneen lätäkköön sukeltelemaan, se on sellainen 5 cm syvä pieni lätäkkö missä linnut käy pesulla ja juomassa. tämä kuuluu samaan sarjaan sen kanssa, että miten kalat joutuvat esim. johonkin hiekkakuoppaan joka kaivetaan ihmisille uimapaikaksi. siellä se kumminkin porskutti, ja me siirsimme sen juomalasilla toiseen lammikkoon kalliolla, joka on sellainen v:n muotoinen syvänne, siinä ei vesi kuivukaan koskaan, vaikka ei sekään ole kuin ehkä 30 cm syvä. sinne kertyy aina puista kaikkea havunneulasta ja lehtiä, joten siellä pohjassa on aina mukavaa mömmöä sukeltajan piilopaikoiksi. e-o sitä tarkastelikin pitkään ja sanoi että siellä oli ollut sukeltajavauvojakin. joko meidän sukeltaja oli sitten tosi iloinen kun sai kavereita, tai sitten sillä alkoi kekkerit uudessa kodissa. niitä sukeltajiahan näkee sadevesitynnyreissäkin! miten ihmeessä ne sinne joutuvat!

maiden´s blush kukkii.
tuoksu on upea nupuissakin! en sitten tiedä miksi neito on punastunut tätä tuoksutellessaan, ei se mitenkään härskiltä haise vaan aivan ihanalta. tai ehkä niin ihanalta, että entisaikojen renkipoika on päässyt tökkäämään ruusuntuoksusta huumaantunutta neitoa. sitten on punastuttanut aina kun on myöhemmin haistanut saman ruusuntuoksun. varmasti se on selitys, tuntuu niin loogiselta.

mökillä on jo kantarellejakin ja ekat mansikat! menen lasten kanssa jo keskiviikkona takaisin mökille, kun pidän ensi viikon lomaa. täytyy käydä hakemassa mustikoitakin silloin, olin killin kanssa metsässä ja söin niitä suuppi sinisenä.