maanantai 4. maaliskuuta 2013

pyrypäivän juttuja

meidän kasvisruokaviikko on takana, otin sellaisen ihan ekstemporee kun liha ällöttää. maanantaina ja tiistaina söimme kaalipataa, keskiviikkona kasvissosekeittoa, torstaina tonnikalapastaa, perjantaina ja lauantaina punajuuripihvejä ja eilen piparjuuriuunikalaa josta jäi vielä tällekin päivälle. nyt kun on meininki päällä, ajattelin jatkaa vielä soijamakaronilaatikolla, pinaattikeitolla, arjan ihanilla suppispihveillä, uunipuurolla ja marjakeitolla, janssoninkiusauksella...

käytiin kaupassa e-m:n kanssa ja sorruin mämmiin. se oli kyllä vähän turhan jäistä vielä kun päästiin kotiin ja raastoin laatikon auki ja työnsin naamani tuokkoseen. sai sillä nyt pahimman mämminhimon tyydytettyä mutta on se kyllä huomenna parempaa kun muistaa vielä ottaa huoneenlämpöön reilusti ennen kymppejä.

taas oli vaarana yhden kalasen menetys. aina välillä niitä kupsahtelee, ja tuntuu olevan luonnonlaki, että onnettomuudet kasaantuu akvaariossakin ja ei kahta ilman kolmatta. yleensä niitä kupsahtelee perättäisinä päivinä tai ainakin viikkoina muutama, sitten voi olla taas puoli vuotta että kukaan ei siirry taivaalliseen altaaseen. yksi tikru oli edellisiltana ihan yksikseen ihan siellä pintavedessä vaikka valokin oli vielä päällä. ei se tullut syömäänkään ja heti vähän huolestuin koska ei ole niille normaalia käytöstä moinen. seuraavana aamuna se oli edelleen samassa paikassa ja seuraavana iltapäivänäkin vielä. silloin sanoin isännälle, että pitäiskö se päästää sinne edellä mainitsemaani altaaseen. ihan kuin se olisi sitten saanut outoulunsa valmiiksi, koska se uiskenteli siellä kavereittensa kanssa ihan kuin ei mitään kun mentiin sillä mielellä yläkertaan. ehkä hänellä oli vain joku matka omaan sisimpään kalaseen. kalasen retriitti, hiljentyminen ymmärtämättömyyden edessä. nyt hän on ihan kunnossa!!

ostin tämmöistä ihananväristä veera-lankaa joskus pari kerää kun olivat niin hyvässä tarjouksessa ja nyt rupesin väkertämään taas jotain huivintynkää:rupesin vasta katsomaan, että 100% akryyliä... sattuuhan näitä, kun se kerran oli halpaa. pukeutuisin pelkkään villaan ja pellavaan jos olisin rikas eukko.

höyhensarjalainen otti taas patukasta mittaa:
koulutus on saatettu loppuun, kääpiö on läksytetty


5 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihanat kissakuvat. Voi kun minäkin pystyisin jättämään lihansyönnin. Hyvä sinä!

Leena kirjoitti...

Kiva välillä noi pelkät kasvikset.Ootko tehny tofua?oisko reseptiä?

Noora kirjoitti...

kasvisruoka on kyllä joo mielestäni paljon parempi vaihtoehto. jospa se maailma pelastuis vielä...

tofusta valitettavasti ekat kokemukset oli niin inhottavia, että siihen on jäänyt kammo. taisin joskus teini-iässä paistaa niitä niinkuin pihvejä ja ne oli kamalia. papuja käytän kyllä paljon, ne sopii melkein joka paikkaan. tai no ehkä kakun väliin en laittaisi.

Soletuuli kirjoitti...

Minäkin tarvitsen vielä kasvisruokiin ohjeita, kiinnostaiskin sun tonnaripasta sekä suppispihvit.

Noora kirjoitti...

laitatko sun sähköpostiosoitteen niin pistän tulemaan!