keskiviikko 2. toukokuuta 2012

mökkikausi on avattu!

mentiin sunnuntaina mökille ja tultiin tiistaina takaisin! olen pyhästi päättänyt, että tänä vuonna mökillä vaan vetelehditään eikä tehdä mitään hommia, yritän keskittyä kotipihaan, ei tarmoa eikä pätäkkää riitä molempiin. no tietty puuhommia pitää tehdä ja huussi pitää maalata ja vähän sentään laittaa kukkiakin!
siis kattokaa ny miten ihania sinivuokkoja mökin pihalla!!

raimo rantakäärmettä ei näkynyt, olen siitä vähän huolissani. raimo oli häviksissä jo viime syksynä. se on viihtynyt meidän mökillä jo vuosia ja olen tosi tarkka siitä että lapset ei mekasta jos raikku nököttää jossain. kerran olin juuri kääntämässä kompostia kun raikku lähti siellä liukumaan, jäi komposti silloin kääntämättä koko loppuvuodeksi kun en halunnut häiritä sitä, jos se siellä mahdollisesti majaili. välillä raikku on ollut rannassakin. toivottavasti se vielä jostain tupsahtaa!


kasvihuoneessa on tällä hetkellä pystyssä päädyt. arvostan isännän kärsivällisyyttä tällaisina hetkinä, mä olisin jo raivosta liilana kirkuen potkinu ne kennolevynpalaset roskikseen, mutta isäntä jaksaa pohdiskella yhtä ja samaa kohtaa kolme tuntia. ite en kykene ikinä lukemaan edes mitään käyttö-ohjeita, semmoiset on aivan sietämättömiä. en ole juurikaan puuttunut kasvihuoneen kokoamiseen juuri tästä syystä, vilkaisen vaan aina välillä ikkunasta että jaahas, isäntä istuu edelleen saman ongelman kimpussa. tuuli on kyllä nyt keikauttanut ne päädyt aika ikävästi kenoon, vaikka ne on ankkuroitu maahan ja aitaan kiinni, toivottavasti runko ei väänny. mutta minä en puutu, isäntä saa järjestää kerrankin itse ilman niskaanhengitystä ja päsmäröintiä. hemmetin kylmä tuuli muuten onkin taas, sitä ollaan aivan jäässä.

nasu muuten pääsi eilen jo laitumelle!! tietty sinne viedään vielä heinää, kun ei ruoho vielä ole kunnolla kasvussa, mutta kiva että se pääsi jo näin varhain viettämään villiponin vapaata elämää. siellä on ilkeät pihattomammat sen kanssa, eikä ne selvästi tykkää yhtään pienestä nasu-parasta. ne on aivan säälimättömiä toisiaankin kohtaan, sadistiset panssarivaunut, ja sitten kun toinen on vähän erivärinen ja muutenkin aivan surkea ja pallosilmäinen ja kirkasotsainen, niin nehän kyöräävät sitä siellä oikein kunnolla. onneksi siellä ei tilasta ole puutetta. tallissa oli iloinen perhetapahtuma, kun cosmo oli varsonut pari yötä takaperin. se on luonut varsansa kaksi kertaa ja viime vuonna synnyttänyt kuolleen varsan, mutta lopulta pääsi kokemaan äitiyden onnea. voi että oli nätti varsa, oikein kaunokki. toivomme molemmille onnea ja pitkää ikää. 

Ei kommentteja: