tiistai 22. toukokuuta 2012

onkos tullut kesä vai?

sunnuntaina olin arjan kurssilla missä oli aiheena eläinten terveyspulmien hoito ja ensiapu homeopatialla, äärettömän mielenkiintoista. kynä sauhuten istuimme siellä kolme tuntia, minä ja muut noitaoppilaat, kun päänoita  luki loitsujansa. tosi ikävää että ihmiset mieluummin pumppaavat myrkkyjä lapsiinsa, eläimiinsä ja itseensä sen sijaan että antaisivat luontoäidille edes mahdollisuuden korjata asiat. me saimme e-o:n vauva-ajan korvatulehduksiin avun homeopatiasta ja meidän kissat arja on hoitanut jo monta vuotta ja vähän sitten meikääkin siinä samassa. eikö tähän saa hymiötä mistään. ei löydy, voi harmi.

piuku oli viime yön ulkona, hän on äijä! kävin illalla huutelemassa sitä ja kiertelemässä pihalla ja lopulta se olikin siellä vakipaikassa vajan parvella, mutta ei ollut halukas tulemaan sisälle ja sovin sen kanssa että se saa sitten olla kun oli niin lämmin, eilen oli 26 astetta lämmintä päivällä!! en tietenkään saanut yhtään nukuttua vaikka tiedän että hän on turvassa, ei hän mene aidoista yli vaan pysyy omalla tontilla. mutta se on meillä äideillä se jatkuva huoli lapsista, sen kanssa vaan täytyy elää. kävin yöllä kurnuttamassa ovella kahden aikaan, mutta ei jälkeäkään tossukasta. puoli neljältä e-m:lla oli pisuhätä ja silloin piku oli tullut ikkunalaudalle. voi että hän oli taas niin tyytyväinen itteensä!! sitten sopii olla taas mamman tossu kun on saanut olla vähän aikaa hurja saalistaja yön hämärässä, lintujen kauhu ja myyrien tuhokone.

eilen olimme e-m:n ja killin kanssa viikottaisella kyläilyllä johannalla. killin ja täplän rakkaus on liikuttavaa, tosin heiltä menee aina vähän maku alkutössöttämisen jälkeen. ensin juostaan taloa ympäri 15 minuuttia, joka toisella kierroksella killi edellä, täplä perässä, joka toisella toisinpäin. sitten molemmilla kieli roikkuu maassa ja turkit on aivan sotkussa. sitten killi tulee mun jalkojen väliin maate ja pysyy siinä kuin tatti vaikka täplä välillä käy vonkaamassa.
johannan ihanaisten herkkujen innoittamana tein heti tänään raparperinamukkaa ja sitten vielä mustikkapiirakan kun sattui olemaan vähän vanha kermaviili jääkaapissa. mustikkapiirakka jäi vielä koskematta kun vetästiin e-m:n kanssa aamukaffeet ja uunilämpimät rapskuherkut vaniljajätskillä höystettynä...mmm...

eilen laitoin vielä punajuuret, lantut, purjot ja herneet maahan. siemenestä kaikki joten katsotaan mitä niistä tulee jos tulee mitään, olen vähän skeptinen, kyllä ne niin pikkaraisia on. meikäläisen ryytimaalla liikuskelee sen kokoisia hämähäkkejäkin että semmoinen söisi ne siemenet pusseineen päivineen ja pyytäisi lisää. karmeita... joku kerta semmoinen nököttää mulla niskassa ja silloin koko kylä kuulee sen kirkumisen.


Ei kommentteja: