torstai 24. toukokuuta 2012

jeejeeje, jeejeejejeeje

otsikko on suora lainaus eppu normaalilta, ja kuvaa tuntemuksiani tällä hetkellä. kasvihuone on valmis!!! onneksi on olemassa miesten siskonmiehiä! miehen siskonmieskin kyllä totesi että kokoamisohjeet oli kuin lentokoneesta kuvatut, niin pientä pränttiä ettei mitään tolkkua meinannut saada ja kuvat samaa luokkaa. mutta loppujen lopuksi ongelma oli isännän puutteellinen vatupassin käsittely, sokkeli piti saada aikalailla millilleen suoraan... karseeta, tee tommoisia sitten itse ilman rakennusinsinöörin papereita! nyt äkkiä tomaatintaimet sisään!

toinen hauska juttu on, että isäntä toi eilen meidän ekan mehiläispesän tarvikkeet kotiin. se pitää nyt koota ja sulattaa vahat sinne ja ostaa sitten tietysti ne mehiläiset vielä. he pääsevät nyt sitten asustamaan tuohon parin kilsan päähän, jossa meillä on tontti tyhjänpanttina. siinä on marjametsiä ja viljelypeltoja ympärillä, pikkuset pääsevät sinne luonnon monimuotoisuutta lisäilemään. ja tärkeää on sekin, että paikka on melko kaukana autotiestä, koska en todellakaan halua että autot törmäilisivät meidän mehiläisiin. niin pahaa tekee aina kesäisin kun niitä pieniä liikenteen uhreja näkee teitten varsilla. olen itekkin ajanut päin pikkulintua kerran, ja ihan kädet tärisi kun pysäytin ja piti mennä katsomaan että kai siltä lähti henki eikä jäänyt kitumaan. samantien tuli rekka ja näin kun se humautti uudelleen sen päältä. ahdistavia asioita tommoiset. meillä meinasi tulla erokriisi isännän kanssa, kun hän sanoi joskus että on joskus nuorempana tömäyttänyt kissaa päin, ja se kissa oli mennyt pellolle missä kasvoi pitkää heinikkoa eikä hän löytänyt sitä sieltä vaikka kävi etsimässä. näin taas punaista että OLISIT ETSINY KAUEMMIN!!!

mutta piti olla se jeejee-aihe tässä kirjoituksessa eikä tommoisia. eilen saapui paketti viherpeukaloilta!! olin taas niin kauan pihalla, että sitten kun isäntä tuli töistä, sanoin sillekin, että tämä on nyt just sitä kun emäntä lähtee keväällä pihalle ja palaa syksyllä takaisin. tuli kukkapenkkiin konnantatarta, lehtosinilatvaa, unikkoa, kurjenpolvea ja sorvarinpensas. laitoin vielä katteet koko kukkamaahan ettei tarttis nyppiä niitä rikkaruohotskeja. lisäksi vettä säästyy kun kate pitää maan mukavan kosteana. e-o on ihan äkeänä, kun äiti kuhnii iltaisin pihalla puoli yhteentoista eikä hän osaa mennä nukkumaan jos olen ulkona. ei millään malttaisi tulla sisälle, ja tekemistä riittää niin paljon. kukkamaa on mäntyjen katveessa, mutta heke-kulta sai unikkoja ja kirsikkapuun alle myös laitoin niitä, kun ovat aurinkoisessa paikassa. tulppaanit alkavat olla jo vähän ns.eilisiä, mutta kohta alkaa kaikki muu kukkia, ihanaa! ja alppiruusuni grandiflorum aikoo puhjeta myös kukkimaan vaikka justhan sen vasta istutin! meidän mökillä alpeilla on tulossa neljäs kesä, eivätkä vielä ole kukkineet kertaakaan, vaikka paikka on juuri niille sopivaa mäntyistä sekametsää hajavalolla ja vyöhyke vielä niin ykköstä kuin vain voi olla. en kyllä tainnut antaa niille mitään alkulannoituksia enkä ole lannoittanut myöhemminkään, kun en ole semmoisen kannattaja. uskon että niistä tulee sisukkaampia kun saavat kasvaa ilman keinotekoista usutusta. ehtisköhän tekemään vielä toisen tilauksen viherpeukaloihin...  

Ei kommentteja: