perjantai 17. toukokuuta 2013

ötököitä ja kukkia

iljettävä kotihämähäkkimme sakari pistäytyi eteisessä taas tänään. ohjasin sen ulos terassille, jonka alla se pesii ja majailee. pysyisi nyt vaan ulkona... puistatus.

ja liljakukko! vaikkei ole liljoista vielä tietoakaan! harrastan muutenkin vaan päivänliljoja kun ne ovat niin tositosi kauniita eikä niihin tule tuhmia kukkoja.
sitten aamupäivästä mulla oli kahteen otteeseen päässä joku karsea mötikkä kun olin puuhailemassa. onneksi nyt on kesätukka niin mötikät lentävät helpommin mäelle sieltä. tukkani on niin paksu, että sinne kerkeää joku tekemään kodin ja takkavalkean ennen kuin minä huomaan mitään. vasta kun joku sanoo, että sulta tulee päästä savua, huomataan, että täällähän pesii joku koppakuoriainen. nyt sitä ohennettiin rutkasti ja leikattiin sen verran lyhykäiseksi ettei niska haudo helteellä.

yöllä tai aamulla varhain oli puhjenneet kukkaan ekat tulppaanit! aamulla kun menin pihalle, niitä oli auki kaksi, nyt äsken kun kävin, jo kolme. lämpöä 25,5 ja aavistus sateesta, se sen tekee.kevätkaihonkukkakin on niin söpö ja pieni ja ihana.ei sitten muuta kuin mökille! sunnuntaina pitää tulla ajoissa takaisin kun meille tulee eka mehiläispesä! hyvää ja päänsärytöntä viikonloppua lueskelijoille!

2 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Upea vaalenpuna tulppaaneissa!

Noora kirjoitti...

ne ovat levinneetkin mukavasti! paljon enemmän pulpahti pintaan mitä viime keväänä! meillä ei ole pupuista riesaa.