sunnuntai 19. toukokuuta 2013

puutarhapäivä

mistä näitä riittää!piti tulla ihan liian aikaisin mökiltä takaisin tänään, koska mehiläiset saapuivatkin jo aamupäivästä. että oli jännää. ne olivat niin kiukkuisia, että isäntä ja myyjäsetä olivat juosseet karkuun kun lentoaukko avattiin. kai ne siitä sitten vähän leppyy kun kotiutuvat uusiin maisemiin, kai vähän pänniikin tuommoinen pitkä kuljetus heti aamusta. nämä tulivat nuuksion kansallispuistosta. ovat kylläkin kiukkuista rotua, nämä tekevät kuulemma enemmän hunajaa kuin lempeämmät mehiläiset ja puolustavat pesäänsä vieraita ötököitä vastaan tehokkaammin.
myyjällä oli mukanaan heppu amerikasta, sacramentosta. olipa hupaa jutustella amerikkalaisen kanssa. oli vähän sellainen maalaisjuntti-olo, "lapset tulkaas kattomaan tätä". heppuli jutteli, että hänen isänsä on suomalainen, ja hän on nyt muuttanut koko perheensä kanssa suomeen, kun he olivat ihastuneet maahan niin paljon käydessään täällä.

sainkin paljon aikaiseksi kun tultiin niin aikaisin. istutin vesimelonit:

"sugar baby", näitä on kaksi


viiniköynnöksen:

"zilga"
 ja tomaatit. laitoin tuon viinirypälehomman kasvamaan niin, että juuristo on kasvihuoneen ulkopuolella (saa lumet päälleen talvella) ja itse köynnös kiipeää sisäpuolelle.

kauppilasta tuli taas otettua heräteostos mukaan, ihana ruusumanteli:se on kovin talvenarka, mutta toivotaan parasta. äidilläni on kääpiömanteli, joka on kukkinut joka kevät lapsuudestani asti, mutta tämän pitäisi kasvaa reilusti yli metriseksi. se kääpiömantelikin on ihana, joillain kuulemma tekee manteleitakin!nyt on keltaisetkin tulppaanit kukassa!

huomenna lähden taas virttaalle kissoja ja mummoja kattomaan. kissamummot on ihania.

Ei kommentteja: