maanantai 29. huhtikuuta 2013

helsinkiä valloittamassa

eilen oltiin kaameassa pet expossa koko päivä. tosi huonot järjestelyt, sisäänkin piti mennä jonkun haisevan jäteaseman kautta! ei varmaan koiraväki joutunut kulkemaan sieltä! yksi ainoa läpi koko messukeskuskompleksissa mistä SAA mennä sisälle, mistään muualta ei saanut. jäteasema... jessus sentään. halli oli kaamea betonikuutio, tuomarien pöydät olivat siellä ihan hölmösti, vessoja oli aivan liian vähän ja ne olivat likaisia, omenapiirakanpalanen maksoi 5,90 ja kahvi 2,90... lisäksi ISO ektramiinus rurokille tökeröstä rahastus-yrityksestä: vain yksi ihminen yhden kissan kanssa, kolmelle kissalle sallittiin peräti kaksi. eli toisen meistä olisi pitänyt maksaa sisäänpääsymaksu!! ryykättiin yleisessä tohinassa vaan sisään sinne, siinäpähän yrittivät. en ikinä enää mene rurokin näyttelyyn jos se minusta riippuu.

pottu kuitenkin pääsi hienosti paneeliin, pusipusi!

"toi setämies kattelee munta"

kaamea oli muuten ruusukekin, sanoin leenalle että se on ihan kuin jostain 70-luvun hautajaisista varastettu.


varmaan jonkun sinne palauttama. leena sanoi, että kantsi antaa sitten potun repiä tuo jos se haluaa repiä ruusuketta. ei oltu sitten bissejä vielä tälläkään kertaa, mutta päästiin pidemmälle mitä viimeksi ja parin viikon päästä pottua viedään taas... tällä kertaa vaasaan.

viikolla oli jännää, kun pääsi eläinlääkäriin ilman omaa eläintä! olinda-siamilaisneito yritti synnytellä vauvoja ensimmäistä kertaa, mutta homma ei oikein meinannut sujua. no, kun päästiin tuhatjalkaan, kaksi vauvaa oli jo ulkona ja sitten se tietysti alkoi panttaamaan niitä loppuja kun tuommoiseen paikkaan joutui. hyvin ne sieltä sitten plopsahtivat yöllä leenan pienellä avustuksella kotona ja terveitä ovat kaikki neljä. meidän isäntä sai kunnian keksiä niille nimet! laittakaa varausta leenalle kaikki itämaisesta unelmoivat!

terhi toi eilen melkoisen läjän vanhoja heiniä joilla katan kasvimaasta sen osan johon en laita mitään tänä vuonna. olen ainakin vielä toistaiseksi pitäytynyt päätöksessäni panostaa tänä kesänä kukkamaahan. vain koristekurpitsoja laitoin itämään, jos niistä jotain tulee (olen unohtanut idätyslaatkon ulos kahdeksi yöksi, kröhöm) niin niiden kasvua ja kehitystä onkin hauska seurata. ei yhtään tiedä minkä mallisia ja -värisiä sieltä sitten tulee. kasvihuoneeseen toki on tulossa tomaattia pari tainta ja tilauksessa on kaksi vesimelonin tainta ja viiniköynnös, ihan zilgasta ajattelin lähteä. kokeilevan puutarhurin osa on mukava, onnistumisen pakkoa ei ole ja lajikkeita on valtava määrä mistä valita. ja jos onnistuu, sitä hehkutetaan sitten tässäkin tuutissa koko syksy.

2 kommenttia:

Bessie kirjoitti...

Onnea Bosselle ruusukkeesta vaikkei ruusuke eikä näyttelyt olleenkaan mallikelpoisimmat :D

Noora kirjoitti...

kiitos! paneeliin pääsy on kova saavutus, pojassa on ainesta.