perjantai 6. huhtikuuta 2012

yö kyöpelivuorella

noita-akka täällä taas liikehtii levottomana talossaan. gelsemiumia on kitusiin heitelty, samoin hevon c:tä. päivisin flunssa on poissa, öisin nenä turisee kuin traktori. en jaksa sängyssä pyöriä niin ajattelinpa tulla tekemään päivitystä ja herkuttelemaan, se on meillä tosisyöjillä se ongelma, yösyönti. nyt namuttelen kyllä ihan vaan turkkilaisella jugurtilla, mutta kai sekin turvottaa kun ihan kaikki tuntuu turvottavan. tämä on ongelmallista aikaa vuodesta. no oikeastaan se alkaa jo lokakuusta, kun alkaa se meidän synttärisuma. on meikäläistä, killin puolisyntymäpäivää, meikäläisen äitiä, nimipäiviä, kaikenmoiset kummilapset ja kavereiden naapurit. sitten on joulu, kuuluisa turvotusjuhla. kinkkua ei voi syyttää, sitä syön niin vähän (ja kun se on luomua niin ei siinä ole ollenkaan rasvaa), mutta kaikissa laatikoissa ja muissa on voita ja kermaa, eihän ne muuten edes maistuisi niin hyviltä! ja kun ne on kaikki niin keitettyjä ja paistettuja, ravinto-aineet on tietenkin käyneet niin vähiin, että niitä pitää syödä tosi paljon, että saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit, kivennäiset ja hivenaineet. jouluna kuuluu olla myös jälkiruoka-osaston hyvin runsas. ja jälkiruokaan kuuluu paljon voita ja kermaa, kun kerran on joulu.
no niin, sitten on hyvin pieni levähdystauko kunnes on lasten synttärit (tolkutonta namuttelua), pääsiäinen, isännän synttärit (valtava kakku kun ei ne kynttilät mahdu muuten), ja lopulta vappu, ja suupielet kiiltää siitä munkkirasvasta.
kesällä sitten elimistö lepää ja puhdistuu, koska syödään vaan kevyitä herkkuja, marenkitorttuja, mansikkakakkuja ja -leivoksia, marja-ja omenapiirakoita vaniljakastikkeella höystettynä, lettuja vaniljajäätelöllä ja ahvenanmaan pannaria luumukiisselillä ja kermavaahdolla. ja muita tommosia.
mutta hetkinen, sittenhän onkin taas jo se lokakuu. tarkottaako tämä nyt sitä että vaan kesällä on mahdollisuus pudottaa painoa kun ei syödä niin paljon hyvyyksiä? tässähän on ihan selvä ongelma. pitäiskö ruveta ottamaan ihan raakoja teepaastoja, pelkkää vihreetä teetä ja korkeintaan jotain kuivettunutta ruisleivän känttyä, koska täytyy suolistoon kuituja laittaa ettei tule syöpä. no ei tosiaan!! ollaan sitten läskejä mutta täytyy elämästä nauttia! ja ainakin viime työterveystarkastuksessa täti katsoi mun verikokeiden tuloksia ja totesi että "sä olet mallikelpoinen yksilö". enkä toisaalta ryyppää enkä tupakoi ja liikunkin aika paljon. toivotaan että tällä mennään kahdeksankympin päälle, kun on vielä aika hyvät geenitkin sinne.
seuraava aihe lyhyesti: poni. tallin omaisuutta on hajoiteltu kiitettävästi ja vähältä on pitäny ettei yksityistäkin omaisuutta. hän kävelee kärryjen edessä vallan kahdella jalalla. no ei vaineskaan, hitusen paremmin sujui jo loppumatkasta eilen, mutta on sillä sisua, voi hurja! tänään taas uusi pieni kierros, toivokaamme että pääsen taas elävänä tallilta kotiin.
hyvää pääsiäistä lukijoille!! 

Ei kommentteja: