maanantai 28. tammikuuta 2013

kuvia

tommonen pikkueläin

on taas vähän tuota kuvakertymää niin laitetaan vähän tännekin. ei tainnut olla auringonpaistetta luvassa tälle viikolla niin tässä tulee:


miten noi puunlatvat voikin näyttää niin hienoilta pakkasessa ja auringossa!


tämä masiina ei taas tottele mua ja sijottelee kuvia ihan mielivaltaisesti näköjään. en millään saa niitä haluamaani järjestykseen.

lupasin ystävälle julkaista namiappelsiinipain ohjeen, mutta kun se on aivojeni mutkaisuudesta johtuen lipunut jo täsmällisyyden tavoittamattomiin. ohje menee siis vain suurinpiirtein näin:

pohjaan tulee jauhoja 4 dl, voita 125 g ja kylmää vettä 4 rkl. möyhi sekaisin ensin jauho ja voi, ihan kädellä, sitten sutkuta vielä vesi siihen. laita tekeentymään jääkaappiin siksi aikaa että käyt laittamassa tulen saunan pesään.

sitten tarttis olla appelsiinimehua, varmasti joku vajaa 3 desiä. sitä kuumennetaan kattilassa maizenan kanssa. sitten kun se vetää ittensä sellaiseksi että lusikka jää seisomaan pystyyn siihen, heitä nokare voita sekaan että edes vähän notkistuis. sitten vatkaa 3 munaa ja reippaasti sokeria riippuen siitä miten makeasta tykkäät ja sotke se edelliseen.

kypsennä sitä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia, sitten heitä päälimössö siihen ja sitten vielä 175 asteessa joku vartti. hyvää pakkaa tulemahan.eli tämmöstä.

nauti sitte saunan jälkeen hyvän ohjelman ja teen kera.

Ei kommentteja: