perjantai 25. tammikuuta 2013

siivouspäivä

eilen pääsin kunnolla taas siivoamisen makuun, kun killi oli jostain syystä pissannut yöllä sänkyynsä. ihmettelin yöllä kovaa pissanlemua, mutta oletin sen tulevan kissanpotasta, tellu oli siellä kuopsuttanut vähän aiemmin. karmea totuus paljastui aamulla, kun killi oli tavallistakin surkulimpi. hän pötkötti siinä pissaisessa pedissään ja oli sen näköinen, niinkuin odottaisi saavansa selkään kohta. se on killillä aika usein ongelmana, hän on aika reppana, vaikka toki ryhdistäytyy silloin kun vieras ihminen seisoo oven takana. peti haisi oikein kauas, koira lemusi kuin beduiinin kantapää ja pissaa oli sitten tullut sen verran, että se oli mennyt läpi asti, vaikka siinä on nukkumapatjan alla vielä kaksinkertainen vaahtomuovipatja. onneksi on muovinen peti. nukkumapatja lensi roskikseen, sitä ei voinut enää pelastaa, kun sen pintakin oli niin haperoa jo että olisi vanut tulleet ulos jos olisin alkanut sitä pestä. vaahtomuovipatjat tulikin pestyä nyt sitten oikein kunnolla, hyvä vaan, ei niitä muuten tulisi ikinä kumminkaan pestyä. helposti meni kumminkin, kun triittasin päälle pesuainetta ja tänttäröin jaloilla niiden päällä ja suihkutin samalla. se jäi mysteeriksi, että miksi hän sellai sänkyynsä päästeli. tai jos hän oli nähnyt pahaa unta, kun on vielä vähän vauvakin.

akvakin tuli siivottua 


päivällä paistoin sellaisen reilun puolen kilon satsin kanafileitä, oli tarkoitus laittaa siitä hänelle iltaruoka ja tämän päivän aamuiset. sekoittelen niihin aina mitä milloinkin sattuu olemaan, hän on aika kranttu mutta yritän pitää häntä jätemyllyn asemassa että ruokaa menisi mahdollisimman vähän hukkaan. laitoin kanaset kuppiin tiskipöydälle jäähtymään ja mentiin muihin puuhiin. jotenkin ihmeellisesti kuppi oli kuitenkin tyhjentynyt illalla, silti se seisoi samassa paikassa mihin olin sen jättänyt. en nyt sitäkään ollenkaan tajua. miten se on voinut onnistua tyhjentämään kuppinsa ilman että se on edes kaatunut puhumattakaan siitä että olisi pudonnut lattialle. ja killi on niin iso ettei se ole voinut sinne tiskipöydälle hypätäkään ja syödä niitä siellä. no, tuskin pikukaan niitä pisteli (ei ainakaan ole ilmestynyt puolen kilon pullistumaa kissan keskivaiheille), joten kait ne killin suuppiin menivät. sai sitten vähän vähemmän tänä aamuna kun ei ollut muuta kuin vähän jauhelihaa ja kaurapuuron jämät.

hurttapuvun mysteeri sentään selvisi, joku on töpännyt. puku oli jo ollut tuloillaan kauppaan, sitten joku olikin palauttanut sen takaisin varastolle. se on ensi viikon alussa saatavissa, sain nyt lupauksen siitä.

uudelle perheenjäsenelle olen laittanut jo vaikka mitä tilaukseen, voi ei. en millään meinaa pysyä housuissani, hän saapuu huomenna!!

Ei kommentteja: